fbpx

Blomkålsgröt (AIP)

Blomkålsgröt (AIP)

Blomkålsgröt är gott! Testa innan du motsätter dig! Vi har sedan tidigare ett recept på fantastiskt god blomkålsgröt med russin och nötter. Den innehåller ägg och är mycket mättande. Detta recept nu är en annan variant som inte innehåller ägg eller nötter, men är likväl god och mättande.

Vi älskar att äta stora frukostar men det dröjer gärna ett par timmar innan vi faktiskt äter frukost på morgonen. De som följer oss på Instagram kan se att vi ofta lägger ut frukostbilder vid 10-tiden. Det betyder inte att vi sovit bort halva dagen utan bara att vi gärna startar morgonen långsamt och låter aptiten väckas.

När vi väl äter frukost däremot, då äter vi ordentligt! Oftast äter vi rester från dagen innan, men det finns inte alltid rester över. Då passar blomkålsgröt utmärkt!

Blomkål är en härlig liten sak som kan varieras i oändlighet känns det som. Det enda jag inte gjort än är nog godis på blomkål. Annars har vi blomkålspizza, blomkålsbröd, blomkålsgröt, blomkålsmos, hamburgerbröd på blomkål m.m. Vissa recept är gamla så hata in oss för att bilderna kanske suger!

Blomkål är också lätt att odla så det ska vi absolut odla mängder av nu i vår trädgård! Kål generellt älskar vi.

Detta recept är helt AIP. Vill du läsa mer om vad autoimmun kost är och specifikt vad autoimmuna protokollet är så kan du göra det här. 

Blomkålsgröt (AIP)

Portioner: 2-3 | Tid: 28 min

Ingredienser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela blomkålshuvudet i mindre bitar och lägg ut över bakplåtspapper på en bakplåt. Häll över 2 msk smält kokosolja och rör runt lite. Rosta i ugnen i 20-25 minuter.
  3. När blomkålen är klar flyttar du över blomkålen till en matberedare eller en skål där du kan använda stavmixer. Tillsätt resterande kokosolja, kokosmjölk, salt, kanel, mald nejlika och kokossocker. Kör matberedaren tills du får en tjock och krämig gröt.
  4. Toppa med mer kanel, sirap, färsk frukt eller bär.

Lämna ett svar

Din epostadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är markerade med*