fbpx

Fiskbiffar / Fiskburgare med blomkålsbröd

Fiskbiffar / Fiskburgare med blomkålsbröd

Fiskbiffar / Fiskburgare med blomkålsbröd

Fiskbiffar är någonting vi ofta gör hemma. Det är ett gott och enkelt alternativ till att bara steka eller ugnsbaka fisken. Vi brukar använda fiskbiffarna till att göra hamburgare, en fiskburgare med andra ord.

Vi har använt blomkål till att göra tortillas och pizza. Första gången vi gjorde tortillas med blomkål var vi lite tveksamma till hur det skulle smaka eller om de ens skulle hålla ihop. Men efter att ha gjort ett försök blev vi lyckligt överraskade, det både smakade och höll samman mycket bättre än vi trodde. Att ”baka” med blomkål har blivit ännu ett trick vi har lagt till i vår glutenfria arsenal.

Denna gången vill vi dela med oss av hamburgerbröd gjorda på blomkål som vi just testat oss fram till, det är kul att prova något nytt. Bröden är precis lika enkla att göra som blomkåltortillas och tar endast 15 minuter i ugnen. Till hamburgerbröden bestämde vi oss för att göra fiskburgare även kallat fiskbiffar. vilket du också hittar instruktioner på i receptet.

Om du inte vill göra blomkålsbröd har vi ett annat recept på glutenfria hamburgerbröd som också passar toppen till fiskbiffarna.

 

Fiskbiffar / Fiskburgare med blomkålsbröd

Portioner: 8 st | Tid: 45 min

Blomkålsbröd

Fiskbiffar

Gör så här

Blomkålsbröd

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Mixa blomkålen i matberedaren eller riv med ett rivjärn
  3. Blanda samman 2 ägg, rismjöl och fiberhusk med blomkålen. Salta och peppra
  4. Lägg bakplåtspapper i en plåt och forma 8 stycken 2 cm tjocka brödhalvor.
  5. Grädda i ugnen i 15 minuter. När brödet är färdigt tar du ut de ur ugnen och låter de svalna en stund innan du plockar bort brödet från plåten. Nu är det dags att börja göra fiskburgarna.

Fiskbiffar

  1. Mixa fisken i en matberedare till det blir en smet.
  2. Blanda samman fisken med ett ägg i en skål. Pressa över saften från en halv lime och blanda i de resterande ingredienserna. Salta och peppra.
  3. Ta en del av smeten och forma till en biff av önskad storlek.
  4. Stek biffarna i stekjärnet till den får fin färg på båda sidorna. Klart!

Lämna ett svar

Din epostadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är markerade med*