fbpx

Kycklingsoppa med zucchininudlar (Paleo, AIP)

Kycklingsoppa med zucchininudlar (Paleo, AIP)

Kycklingsoppa med zucchininudlar (Paleo, AIP)

Detta är ett recept på en perfekt, värmande kycklingsoppa som kan bota den värsta förkylning. Eller ja, det har jag inga belägg för men jag tror ändå starkt på det. Nyckeln till denna soppa är en god buljong.

Att få tag på ekologiska grönsaker och nötkött brukar inte vara särskilt svårt men när det kommer till kyckling är det inte alltid lika lätt att hitta. Som tur är brukar vi få tag på bosarpkyckling, som är en hel ekologisk kyckling som brukar ligga på runt 2 kg i storlek.

Som ni vet älskar vi vår slowcooker av märket Crock-Pot. En Crock-Pot så kallad “slow cooker” som används för att göra långkok. Det är en stor gryta som ställs i ett värmeställ där maten sedan tillagas under den tiden du angivit. Den är perfekt att använda till att tillaga hel kyckling.

För dig som ännu inte vet vad en Crock-Pot är, eller som inte kan bestämma sig för om du behöver en eller vilken sort du ska välja så kan du hitta mer information i detta inlägg.

Kycklingen fick tillagas i 6 timmar på låg värme tillsammans med grönsaker, kryddor, vatten och en skvätt äppelcidervinäger. Här hittar allt du behöver för att göra egen kycklingbuljong.

När man kokar kyckling där ben och brosk är kvar dras kollagen ut från lederna på kycklingen. Kollagen är väldigt bra för magen och är en av grundstenarna för att läka så kallad läckande tarm och andra mag- och tarmproblem. Kollagen hjälper även till att hålla huden slät och fin så det är ett bra medel för att minska på rynkorna.

Om du låter soppan svalna kommer vätskan att bilda gelatin, det är ett bra tecken på att din soppa innehåller mycket byggstenar som är bra för magen.

Kycklingsoppa med zucchininudlar (Paleo, AIP)

Ingredienser

 • 300 gr (4-5 dl) Tillagad kyckling
 • 3 dl Kycklingbuljong
 • 3 dl Vatten
 • 1 st stor Zucchini
 • 1 st Broccoli
 • 1 st stor Morot
 • 1 tsk Oraffinerat havssalt

Gör så här

 1. Häll vatten i en kastrull (som rymmer minst 2 liter) och låt det börja koka upp på medelvärme.
 2. Skala och dela en morot i mindre bitar. Lägg morot i kastrullen med vatten och låt koka under lock i 5 minuter.
 3. Under tiden som morötterna kokar: Dela broccolin i mindre bitar och tillsätt sedan i kastrullen. Låt koka i ytterligare 5 minuter.
 4. Under tiden som morötter och broccoli kokar: Skala zucchini och använd sedan potatisskalaren till att göra ”nudlar” eller ”pasta” av zucchinin, alltså fortsätt skala runt zucchinin.  Använd gärna en Spiralizer om du har en
 5. Tillsätt zucchini och salt i kastrullen med morot och broccoli. Sänk värmen lite och tillsätt även buljongen och låt det sjuda försiktigt under lock i 5 minuter tills alla grönsaker är helt genomkokta.
 6. Skär upp kycklingen i bitar eller strimlor och tillsätt till soppan. Låt kycklingen bara bli uppvärmd och servera sedan.

Lämna ett svar

Din epostadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är markerade med*