fbpx

Bästa snarkskenan: Jämförelse av 3 olika snarkskenor

Denna artikel innehåller annonslänkar, om du köper något efter att ha klickat på en av länkarna erhåller vi en liten provision som gör att vi kan fortsätta driva webbplatsen. Läs mer om hur vi väljer ut produkter

Har du eller din partner problem med snarkningar? Då kan en snarkskena vara lösningen.

Att hitta en bra snarkskena kan vara svårt, särskilt om du aldrig tidigare använt en sådan. I den här artikeln jämför jag de vanligste snarkskenorna på marknaden för att hjälpa dig hitta den som är bäst.

Den som är bäst i jämförelsen är:

RankingProduktPris
1SnoreMate Help Stop SnoringSnoremate Helps Stop Snoring är en mjuk och lättanvänd snarkskena för normala till svåra snarkbesvär.Bäst

Så gick jämförelsen till

För att göra en så bra jämförelse som möjligt har jag försökt jämföra så många snarkskenor som möjligt.

Problemet är bara att det inte finns så många att välja på men jag har bara valt de som är tillgängliga i webbutiker i Sverige.

I jämförelsen har jag utgått från följande kriterier:

 • Effektivitethur bra fungerar produkten
 • Hållbarhethur länge håller produkten
 • Prisvärdhetpris i förhållande till det upplevda värdet
 • Användarvänlighethur enkelt produkten är att använda
 • Omdömenvad andra användare säger om produkten

Om prisjämförelsen

För att göra det ännu enklare för dig att hitta en passande snarkskena har jag även valt ut produkter i tre olika prisnivåer. Priset för en snarkskena kan nämligen variera en hel del.

Snarkskenorna i min jämförelse kostar mellan 429 – 849 kronor, men tänk på priserna kan variera beroende på i vilken butik du väljer att handla.

Nivå $< 450 krBillig
Nivå $$450 – 750 krMellan
Nivå $$$> 750 krPremium

Tips! Försök att inte stirra dig blind på prislappen när du köper en snarkskena. En dyrare produkt med en längre hållbarhet kan trots allt vara billigare i längden jämfört med en billigare modell som bara håller i några månader.

Vilken snarkskena är bäst?

Samtliga skenor i jämförelsen är så kallade “boil-and-bite”-modeller, vilket innebär att de värms upp och formas efter dina tänder och bett.

Bäst: SnoreMate – Help stop snoring

snoremate snarkskena
Hållbarhet:
 Minst 9 månader
Prisklass$$

Snoremate Helps Stop Snoring är en mjuk och lättanvänd snarkskena för normala till svåra snarkbesvär. Innan användning ska du värma upp den i varmt vatten så att den formar sig efter dina tänder och ditt bett. 

Snarkskenan är tillverkad av E.V.A. thermoplast som är helt fri från ftalater, silikoner och bisfenol. När du inte använder den kan du förvara den i den medföljande asken. 

Kunderna har gett Snoremate goda betyg. Deras omdömen vittnar bland annat om att skenan gör sitt jobb och att den dessutom är enkel att anpassa. Ett plus är att du även kan använda den vid tandgnissling.  

Snoremate Helps Stop Snoring är CE-registrerad hos Läkemedelsverket som Medicintekniskt hjälpmedel klass 1. Den har även en lång hållbarhet på minst 9 månader.

Prisvärd: Snoreeze

snoreeze snarkskena
Hållbarhet:
 Minst 9 månader
Prisklass$$

Snoreeze är en populär snarkskena som öppnar upp blockerade luftvägar och formar sig efter tänderna. Skenan är fri från latex och har en öppen design med viss rörlighet i sidled.  

Kunderna själva har gett Snoreeze blandade recensioner. Många hyllar den för dess användarvänliga designen och enkla rengöring, men det finns även kritiska röster som tycker att den är för tjock och ganska obekväm.

Trots att Snoreeze är relativt billig att köpa har den en högre månadskostnad än övriga modeller i jämförelsen. Detta har att göra med den relativt korta livslängden på bara 6 månader.

Dyr utmanare: ReduZnore Pro

bästa snarkskena
Hållbarhet:
Minst 12 månader
Prisklass$$$

ReduZnore PRO är en innovativ och kompakt snarkskena som rekommenderas av både specialisttandläkare och användare. Den är enkel att klicka fast och går att justera i åtta olika lägen så att den ska passa bra. 

Den största fördelen med ReduZone Pro är att den faktiskt fungerar. 

Det finns många snarkhjälpmedel som lovar mycket men som inte kan leverera, där tycker jag att ReduZnore särskiljer sig på ett positivt sätt. 

Omdömen av ReduZnore PRO säger att den fungerar bra, till och med att det är den enda snarkskenan som faktiskt fungerat. Här måste man dock tänka på att effekten varierar från person till person. Men alla de positiva rösterna gör denna produkten värd att prova. 

Något de flesta användare är överens om är att priset för snarkskenan är något högt, denna ligger i toppen vad gäller pris. Samtidigt är hållbarheten längre jämfört med andra skenor (minst 12 månader), vilket är en viktig faktor att ta hänsyn till. 

Tyvärr får du inte med någon förvaringsbox till snarkskenan, vilket hade varit en trevlig bonus med tanke på den höga prislappen. 

ReduZnore PRO är godkänd av läkare och CE-registrerad hos Läkemedelsverket som Medicintekniskt hjälpmedel klass 1.

Vad ska du tänka på vid val av snarkskena?

Nästan hälften av alla vuxna människor snarkar och hela 25 procent snarkar regelbundet. Eftersom snarkningar kan orsaka sömnproblem, både för dig som snarkar och för din partner, kan det vara bra att göra något åt problemet.

En snarkskena är ett hjälpmedel som kan hjälpa dig eller din partner att bli minska eller helt sluta snarka.

Snarkskenan fungerar på så sätt att den skjuter fram underkäken för att ge dig fria luftvägar och på så sätt förhindra snarkningar.

Eftersom passformen är viktig för att skenan ska fungera optimalt är det viktigt att du köper en modell som du kan anpassa efter dina tänder och ditt bett.

Som tur är går de flesta snarkskenor idag att justera i olika lägen för att passa olika behov. Det görs genom att du värmer upp snarkskenan i kokande vatten och sedan formar den efter dina tänder, precis som man brukar göra med tandskydd.

Du bör vara uppmärksam på produktens hållbarhet och att den inte innehåller några allergiframkallande medel. Kontrollera också att skenan är anpassad för vuxna.

Frågor & Svar

Hur fungerar en snarkskena?

Den främsta orsaken till snarkningar är att svalget är för trångt. En bra snarkskena, även kallad apnéskena, hjälper till att skjuta fram underkäken för att hålla andningsvägarna fria och förhindra att tungan faller bakåt.

För bästa resultat och komfort bör du välja en skena som går att anpassa efter dina tänder och ditt bett eller få en specialanpassad via tandvården.

Dock är specialanpassade snarkskenor väldigt dyra om du inte får det subventionerat via vården.

Hur länge håller en snarkskena?

En bra snarkskena kan hålla i över ett år så länge du sköter den rätt. Mjuka “boil-and-bite”-skenor som du kan köpa online håller vanligtvis 6-12 månader beroende på tillverkare och modell.

Se till att rengöra skenan noggrant på morgonen enligt förpackningens anvisningar. Kontrollera även passformen regelbundet för att försäkra dig om att den fortfarande passar ditt bett.

När bör jag inte använda en snarkskena?

De flesta vuxna kan använda snarkskenor utan problem, men om du bör rådgöra med läkare eller tandläkare innan användning om du har något av följande:

 • Andningssvårigheter
 • Allvarliga sömnsvårigheter
 • Färre än 4 tänder i överkäken
 • Smärta i käken
 • Lösa tänder
 • Tandställning
 • Gravt överbett

Barn under 18 år bör alltid rådgöra med tandläkare innan de börjar använda en snarkskena.

Om du inte kan använda en snarkskena kan en snarkspray eller något annat snarkhjälpmedel vara ett bra alternativ att prova.

Finns det några kända biverkningar?

I början kan det kännas ovant och obekvämt att ha en snarkskena i munnen. Det kan spänna i tänderna och salivproduktionen kan öka. Biverkningarna försvinner dock efter ett par veckor när munnen vant sig.

Mer ovanliga biverkningar är spänningshuvudvärk och tandvärk, men detta beror oftast på att skenan inte passar ditt bett.

Om du upplever andra problem med din snarkskena kan det vara en god idé att besöka en tandläkare som kan ge råd och utforma en skena utifrån dina tänder och ditt bett.

Det är såklart extra viktigt med god munhygien när du använder en snarkskena för att undvika karies. Var därför extra noggrann med tandborstningen innan du sätter i skenan.

Lämna ett svar

Din epostadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är markerade med*