fbpx

Raw blåbärspaj med cashewgrädde

Raw blåbärspaj med cashewgrädde

Raw blåbärspaj med cashewgrädde

Blåbär, detta superbär är både gott och nyttigt och är väldigt tacksamt att använda i bakverk och efterrätter. Så därför ska vi nu ta och bjuda på ett recept på en helt underbar raw blåbärspaj med cashewgrädde.

Om du som oss gillar att vara ute i skogen och plocka blåbär under sommaren så har du säkert lite blåbär kvar i frysen. Om du inte gillar att vara i skogen och plocka blåbär är en motivationsfaktor att gratis är gott. Glöm inte bort att skogen är full av en massa ätbara ting som dessutom är helt gratis. Att köpa svenska färska, eller frysta, blåbär kostar annars en slant. Men så klart går det givetvis bra att köpa blåbär om man vill.

Till det här receptet kan du använda färska eller frysta blåbär, det spelar ingen roll. Använd helst svenska blåbär, alltså den vilda varianten, eftersom de innehåller mer smak. De stora Amerikanska blåbären är mycket vattnigare och ger inte alls lika mycket smak.

Om du gillar vanlig grädde passar det väldigt bra till den här pajen men om du inte kan eller vill äta mjölkprodukter har vi skapat ett alternativ till dig. Till den här raw blåbärspajen serverade vi nämligen cashewgrädde. Instruktioner för hur du gör cashewgrädde hittar du här.

Berättade jag att det här receptet är busenkelt? Det är bara 3 enkla steg sen är pajen färdig. Den bakar nästan sig själv.

Men nu till receptet på raw blåbärskaka, hoppas du tycker om det!

DSC00278

DSC00284

DSC00290

Raw blåbärspaj med cashewgrädde

Portioner: 6 - 8 bitar | Tid: 2 h

Pajdeg

Fyllning

Gör så här

 1. Blötlägg cashewnötterna i ljummet vatten i ca 1 timme till de blir mjuka.
 2. Mixa samtliga ingredienser till pajdegen. Lägg ut bakplåtspapper i botten på en avlång brödform (eller en vanlig pajform, gärna då med avtagbar botten). Tryck ut degen till en pajbotten.
 3. Mixa samtliga ingredienser till fyllningen och häll över pajbotten. Låt stå i kylen i ca 30 minuter innan servering.
2 kommentarer
Delta i diskussionen
 1. gravatar Cecilia

  Vad kan jag göra botten av om jag inte tål nötter?

  Svara

  • Hej Cecilia,

   Du kan alltid testa att göra en botten på frön istället för nötter. Testa att byta ut samma mängd cashewnötter mot solrosfrön eller pumpafrön. Färgen kommer såklart inte bli den samma och inte smak heller men jag har sedan tidigare ett recept på nötfri brownie med frön som är supergod, så det kan funka även här. Om du äter havregryn kan du även prova att byta ut nötterna mot havre.

   /Rebecca

   Svara

Lämna ett svar

Din epostadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är markerade med*