fbpx

Glutenfri kladdkaka utan raffinerat socker (paleo)

Glutenfri kladdkaka utan raffinerat socker (paleo)

Glutenfri kladdkaka utan raffinerat socker (paleo)

Kladdkaka är en av mina personliga favoriter, vi har experimenterat en del med just glutenfri kladdkaka så här hittar du ett av våra lyckade försök. Hoppas det smakar.

Glutenfri kladdkaka utan raffinerat socker (paleo)

Portioner: 6 | Tid: 18 min

Ingredienser

Gör så här

 1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader, smörj sedan en form med kokosolja eller ghee.
 2. Mixa dadlarna och kokosflingor* eller kokosmjöl* i matberedaren. Använder du kokosmjöl behöver du köra lite längre. Oroa dig inte om det inte mixar sig tillräckligt, det kommer det göra när du tar i de våta ingredienserna.
 3. Blanda i alla torra ingredienser och mixa ihop.
 4. Smält kokosoljan, ghee eller smör. Beroende på vilket du väljer att använda.
 5. Blanda ner det smälta fettet och honung och mixa till det blir en slät smet. Tillsätt sedan äggen och bland ordentligt.
 6. Häll smeten i en form (sprinkla över hackad choklad) och grädda i ugnen i 6-8 minuter beroende på hur kladdig kaka du vill ha.
 7. Ställ in formen i kylen och låt den svalna
 8. Klar!

*Uppdatering
Eftersom vi inte hade några kokosflingor hemma när vi senast skulle baka kladdkaka fick vi improvisera och tog då istället lite kokosmjöl i och kortade ner gräddningstiden i ugnen. Det resulterade i en kladdkaka som blev ännu kladdigare och mer lik en traditionell kladdkaka. Vi är mycket nöjda med resultatet!

5 kommentarer
Delta i diskussionen
 1. gravatar Malin

  Hej! Undrar lite över tiden.. Vid Uppdatering står det att ni använde kokosmjöl och kortade ner tiden, men vid punkt 2 står det att man ska ha den inne lite längre om man använder kokosmjöl..?

  Svara

  • Hej, det vi menar i punkt 2 är att du behöver köra smeten lite längre i mixern så att det blandar sig bättre. Tiden i ugnen står under punkt 6. Mvh Johan

   Svara

 2. gravatar Solveig

  Satte in kakan med dadlar i 7 minuter. Tog ut den och lät den kallna. Den var inte bakad alls… Ställde in den igen 12 nya minuter, då blev den klar! Kan tänka mig att 14-15 minuter är lagom. Den var kanongod iallafall ?

  Svara

 3. gravatar Christel Björk

  Vad har ni utanpå kakan? Grädde? Vad rekommenderar ni då man inte kan äta mjökproteinet? P.s har just hittat er sida och är super glad över det! Mvh Christel

  Svara

  • Hej Christel,
   På bilden är det vanlig grädde. Det vi själva använder istället för grädde är vispad kokosgrädde. Det blir ungefär som vanlig vispgrädde men smakar kokos såklart. Kokosgrädde gör du genom att bara ta fettet från kokosmjölken och sedan vispa det. Vi har skrivit hur vi gör kokosgrädde här: https://www.halsasomlivsstil.com/recept/kladdkaka-med-kokosgradde/

   Roligt att du hittat till vår sida. Vi är glada att ha dig här! 🙂

   Mvh Johan

   Svara

Lämna ett svar

Din epostadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är markerade med*