fbpx

Vegansk kladdkaka med kokosgrädde (paleo)

Vegansk kladdkaka med kokosgrädde (paleo)

Igår var vi så sugna på att göra en liten efterrätt (såhär i jultider har en ju vant sig vid mycket mat), och tänkte snabbt svänga ihop vår vanliga kladdkaka. Dock hade vi slut på ägg och hade inga dadlar. Därför provade jag att göra en variant utan dessa ingredienser och det blev sååå bra! Så detta recept kan därför alla de som inte kan äta ägg också glädjas åt :). Självklart är kakan naturligt glutenfri och i detta fall även mjölkfri.

Under den senaste tiden har det blivit mycket recept på efterrätter, och vi ska försöka variera oss lite mer framöver 🙂

Vegansk kladdkaka med kokosgrädde (paleo)

Portioner: 4-6 | Tid: 35 min

Gör så här

  1. Använd med fördel en mixer eller elvisp. Blanda först alla torra ingredienser, tillsätt därefter sötning, kokosmjölk och kokosolja.
  2. Mixa eller vispa samman samtliga ingredienser till en jämn smet. Smaka av och söta mer vid behov. Du kan också använda honung eller annan flytande sötning.
  3. Smörj en mindre ugnsform med kokosolja och strö lite kokosflingor i botten. Bred ut smeten i formen och baka i 20-25 minuter i 175 grader. Kakan bör helst stå och svalna i kylen då den smakar godast kall.
  4. Kokosgrädde: Kakan serveras med fördel tillsammans med vispad kokosgrädde. Kokosgrädde gör du enkelt genom att vispa endast fettet i kokosmjölken (alltså inte vattnet). Förvara gärna kokosmjölk i kylen för att enklare separera fettet från vattnet, eller ställ in burken/paketet i frysen i ca en time innan du ska vispa grädden. Numera finns också kokosgrädde att köpa, vilket troligtvis är det enklaste alternativet. Släng inte kokosvattnet, det är gott i smoothies, grytor eller liknande.
    Vispa först grädden fluffig, tillsätt sedan lite vaniljpulver och lite honung (eller annan sötning). Vispa igen och servera till kakan.

Lämna ett svar

Din epostadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är markerade med*