fbpx

Glutenfria hamburgerbröd

Glutenfria hamburgerbröd

Glutenfria hamburgerbröd

Här kommer ett toppenrecept på glutenfria hamburgerbröd. Vi använder oss ofta av det här receptet när vi bjuder på hamburgare och vi brukar få goda kommentarer även från personer som brukar äta gluten. Det här receptet är mycket nyttigare och minst lika enkelt som färdiga mjölmixer. Du mixar bara samtliga ingredienser i en matberedare, formar smeten till bullar och lägger på en plåt. Efter cirka 30 minuter i ugnen har du sedan fina naturligt glutenfria hamburgerbröd.

Om du vill kan du smaksätta hamburgerbröden med lite ost eller någon krydda/ört likt rosmarin för att lyfta smakupplevelsen.

Förutom hamburgerbröd går det här receptet utmärkt att använda till att baka glutenfria frukostbullar. Skippa då bara sesamfröna och ersätt med till exempel vallmofrön eller lägg lite riven ost ovan på för att göra ostbullar. Gott!

Här hittar du instruktionerna för hur du enkelt gör goda glutenfria hamburgerbröd. Hoppas det smakar!

 

Glutenfria hamburgerbröd

Portioner: 8 bröd | Tid: 45 min

Ingredienser

Gör så här

 1. Vispa eller använd matberedare för att vispa ihop alla torra ingredienser. Tillsätt därefter äggen ett och ett, avsluta med vatten och kör ihop till en smidig deg.
 2. Forma till lagom stora bullar, strö sesamfrön över.
 3. Grädda på 175 grader i 30 minuter.
 4. Låt svalna lite innan du serverar.
10 kommentarer
Delta i diskussionen
 1. gravatar Jenny

  Mina blev inte färdiggräddade på 30 minuter, men då körde jag utan varmluften. Får se om 50 minuter räcker till. Jag vågar inte köra dem med varmluft då jag provat ett annat recept med detta och där brödet sjönk ihop. Hoppas de blir goda!

  Svara

  • Det kan ju variera något mellan olika ugnar, men det borde inte ta så lång tid som 50 minuter. Hoppas det blev bra till slut!

   Svara

 2. gravatar ellinino

  Testade detta recept och fick inte alls ihop det. Första gången blev degen så rinnig att jag trodde jag gjort fel, gjorde om och tillsatte ca. 1,5 dl mandelmjöl. Ngt bättre men det gick att forma bullar ca. 1 timma efter då fiberhusken gjort sitt till.
  Ngt platta efter avbakning och smakade för mkt kokos tyvärr.

  Svara

  • Vad tråkigt ellinino! Jag vet inte vad som har blivit fel, jag har bakat dessa bullar så många gånger och det blir alltid bra. De flesta andra som tidigare kommenterat har haft goda erfarenheter. Jag ska baka igen och dubbelkolla så det inte blivit något fel i receptet vid överföring från vår gamla sida till den nya. När jag bakat så tar det bara 5-10 minuter innan smeten stelnat av fiberhusken och de har varit väldigt lättformade.

   Svara

 3. gravatar Eva

  Sesamfrön på eller även i?

  Svara

  • Hej Eva,
   De ska vara i smeten, sen kan du så klart strö över om du vill.

   Svara

 4. gravatar Nadia

  Stämmer det verkligen med 3dl vatten? Efter 1dl vatten blev degen för rinnig och gick inte att forma till bullar, så tillsatte 1dl mandelmjöl till.

  Svara

  • Hej Nadia,
   Det stämmer med 3 dl vatten. Det är inte så att du glömde fiberhusken? Det är den som gör att smeten binder sig och suger upp vätskan.
   Mvh Johan

   Svara

 5. gravatar Céline

  Jag håller just nu på att göra dessa bullar, men har inte lyckats få till en deg. Det är bara en smet som är lös. Har dock satt in dem som de är i ugnen nu och hoppas på det bästa. Och detta hände trots att jag hade i fiberhusk och lät det hela dra i 15 minuter.

  Svara

  • Hej Céline!
   Vad tråkigt att du inte har fått till degen. Det har aldrig hänt mig tidigare utan det blir en ganska fast deg som ska gå att forma.
   Har fått en kommentar om det tidigare men när jag bakat om enligt receptet har det blivit rätt. Jag funderar på om det kan skilja mellan olika Fiberhusk?
   Jag använder Lindroos fiberhusk. Men rimligtvis borde det inte bli skillnad ändå. För min del går bullarna alltid jättesnabbt att göra då fiberhusken drar åt sig vätskan snabbt.
   /Rebecca

   Svara

Lämna ett svar

Din epostadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är markerade med*