fbpx

Raw choklad med karamellfyllning – chocolate caramel cups (no bake, raw)

Raw choklad med karamellfyllning – chocolate caramel cups (no bake, raw)

Raw choklad med karamellfyllning – chocolate caramel cups (no bake, raw)

Recept på hemmagjord choklad med karamellfyllning. Receptet kan göras helt raw och är veganskt. Det är dessutom fritt från mjölk, gluten, nötter och raffinerat socker.

Detta är ett enkelt men roligt recept att göra hemma inför helgen. Perfekt lördagsgodis eller kanske något för påskägget?

Hemmagjord raw choklad gör du på kokosolja, kakao och sötning. Jag rekommenderar att du använder lönnsirap då honung kan separera sig från oljan.

Jag har använt mig av helt vanliga pappformar som man brukar ha till kanelbullar. Det innebär att dessa godsaker är rätt stora. Du skulle kunna använda mindre formar och därmed få ut fler i antalet. För vår del klämmer vi däremot rätt lätt i oss en sån här.

Hemmagjord raw choklad har vi tidigare gjort till julgodis men det kan varieras på flera sätt. Varför inte byta ut dadelfyllningen till riktigt karamellfyllning med hjälp av receptet till vår kolaknäck? Eller kanske fylla med frösmör istället om du vill ha det mindre sött?

Om du vill prova fler recept med raw choklad så kanske du vill göra några Rocky roads?

I detta recept består fyllning av en söt dadelfyllning med lite havssalt i. Om du vill göra en lyxigare dadelfyllning kan du använda samma recept som till vår goda Banoffepaj.

Raw choklad med karamellfyllning – chocolate caramel cups (no bake, raw)

Portioner: 11 st | Tid: 30 min

Dadelkaramell

 • 3 dl Färska dadlar
 • 2 msk Kallt vatten
 • 0,5 tsk Vaniljpulver
 • ca 0,5 tsk Oraffinerat havssalt

Raw choklad

 • 2 dl Kokosolja
 • 1 dl Kakao
 • 3 msk Lönnsirap
 • 1 krm Vaniljpulver

Gör så här

 1. Smält kokosolja på låg värme om den är hård. Rör sedan ihop samtliga ingredienser till chokladen tills du har en helt jämn smet.
 2. Ställ ut pappformarna på en bricka eller en tallrik. Använd ett teskedsmått och häll i 2 tsk choklad i varje form. Ställ in i kyl eller frys i 10-15 minuter tills det stelnat. Låt resten av chokladen stå framme i rumstemperatur.
 3. Lägg samtliga ingredienser till fyllningen i en matberedare eller mixer. Mixa till en helt slät smet.
 4. Ta ut formarna ur kylen och klicka ut en rejäl mängd dadelfyllning i varje form. Försök hålla dig i mitten av formen.
 5. Ta resterande choklad och häll över 1 msk choklad (använd matskedsmått) i varje form. Använd baksidan av måttet till att trycka till dadelfyllningen EFTER du häll över chokladen. Platta till så det blir en jämn och fin topp och chokladen täcker helt.
 6. Ställ in i kyl eller frys i minst 2 timmar innan du äter.

Lämna ett svar

Din epostadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är markerade med*