fbpx

Zucchinihummus (nyttig hummus utan kikärtor)

Zucchinihummus (nyttig hummus utan kikärtor)

Zucchinihummus (nyttig hummus utan kikärtor)

Vi äter mycket hummus i vårt hushåll. Det är gott som dipp med morötter, som sås till maten eller som pålägg. Faktiskt brukar vi ha med morötter och hummus som biosnacks när vi går på bio. Vi försöker vänta tills det blir mörkt i salongen innan vi plockar fram våra udda snacks för att undvika frågor. Sen får man ju också vänta tills det blir högt ljud innan man börjar knapra på morötterna också så att ingen blir arg på en. Vi har nog lite udda biosnacksvanor.

dsc03329

Hummus görs traditionellt på kikärtor och tahini. När vi har förberett mycket kikärtor brukar vi göra hummus eftersom det är så gott. I denna zucchinihummus är huvudingrediensen zucchini istället för kikärtor vilket gör det dels enklare då zucchini inte kräver någon förberedelse alls och det passar för de som äter paleokost eller lågkolhydratkost.

Zucchinihummus är busenkelt och tar verkligen ingen tid alls, men det blir godare om den får stå och dra tills sig en stund. Det går däremot utmärkt att äta det direkt. Det enda du behöver för att göra den är en matberedare, mixer eller stavmixer.

Jag har gett lite förslag på olika smaksättningar som du kan prova. Tanken är inte att blanda spiskummin, kummin, chili och persilja utan håll dig till en eller två. Eller kör bara på originalsmaksättning med vitlök och tahini. Det blir gott vilket som. Perfekt att servera som dipp till kvällsmyset, till bjudning eller när som helst. Det är väldigt gott att dippa exempelvis fröknäcke, morötter, paprika eller dylikt.

Zucchinihummus (nyttig hummus utan kikärtor)

Tid: 5 min

Zucchinihummus

Förslag på smaksättningar

  • Efter smak Spiskummin
  • Efter smak Färsk eller torkad chili
  • Efter smak Färsk persilja
  • Efter smak Kummin

Gör så här

  1. Skala zucchinin och skär upp i mindre bitar.
  2. Lägg zucchini, tahini och pressa i citronsaften i en mixerskål eller skål till stavmixer. Pressa i vitlök. Mixa tills den är helt slät.
  3. Tillsätt salt, peppar och eventuell annan smaksättning. Mixa lite till.
  4. Smaka av och krydda tills du är nöjd.

Lämna ett svar

Din epostadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är markerade med*