Anslut dig till vårt nyhetsbrev

Det är helt gratis, bara fyll i din epostadress och tryck skicka.
 • Söndagsfrukost, vad passar inte bättre då än nygräddade frukostbullar. Här bjuder jag på ett recept som jag tycker är riktigt gott när man vill lyxa till söndagsfrukosten. Eller egentligen till vilket tillfälle som helst. Eftersom vi snart ska åka på skidsemester har jag förberett bullar som jag fryst in och som fungerar som ett nyttigt, gott och mättande mellanmål i skidbacken. Bullarna blir väldigt saftiga tack vare zucchinin, och det är också ett roligt inslag i bullbaket. Jag vet inte var originalreceptet kommer ifrån på dessa baguetter, men detta är iaf min variant. Prova!

  Zucchinibaguetter

  Portioner: 8 baguetter | Tid: 1 h

  Ingredienser

  Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa linfrön med vattnet tills det blir en äggviteliknande konsistens. Låt sedan stå och dra i 15 min.
  3. Finriv zucchini på rivjärn eller i matberedare. Pressa ut den mesta vätskan ur zucchinin med händerna.
  4. Vispa äggen fluffiga i matberedare eller med elvisp. Tillsätt den rivna zucchinin och fortsätt vispa. Tillsätt sedan linfröblandningen och vispa igen.
  5. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vispa ner detta i äggsmeten. Se till att allt blandas till en jämn smet. Låt smeten svälla i 10 minuter.
  6. Forma degen till baguetter och lägg på en plåt med bakplåtspapper. För att degen inte ska fastna på dina händer bör du fukta händerna med lite kallt vatten när du formar baguetterna. Skär tre snitt i varje baguette med en kniv. Valfritt att strö ytterligare sesamfrön på toppen.
  7. Grädda baguetterna mitt i ugnen tills de fått fin färg, 20-30 minuter beroende på storlek och ugn. Låt svalna på galler under en bakduk.

  Relaterat innehåll

  1 kommentar

  1. Johanna

   Ser jättegott ut! Detta ska jag testa! Tack för tipset:)

  Lämna ett svar