fbpx

Hemmagjord raw choklad

Hemmagjord raw choklad

Hemmagjord choklad

Här hittar du ett recept på enkel hemmagjord choklad. Använd detta som ett grundrecept för olika smaksättningar. Det blir fantastiskt gott att blanda med nötter, torkad frukt, kokosflingor m.m.

DSC01917 (1)

 

Hemmagjord raw choklad

Portioner: ca 14 bitar |

Ingredienser

Gör så här

 1. Smält kokosolja på låg värme om den är hård. Rör sedan ihop samtliga ingredienser till chokladen tills du har en helt jämn smet.
 2. Häll upp i små formar, ställ in formarna i kylen och låt stelna.
 3. Innan chokladen har stelnat helt kan du strö över några saltkorn, ställ sedan in i kylen igen, gärna över natten, till chokladen har stelnat helt.
 4. Klart!

Tänk på att chokladen smälter fort om du håller den i fingrarna, detta beror på att kokosolja smälter vi ca 25 grader. Så ät chokladen direkt från kylen eller frysen!

 • Jag har bytt ut honung mot lönnsirap då det blandar sig lättare med kokosoljan.
4 kommentarer
Delta i diskussionen
 1. gravatar Anna

  hmm, mina blev ej sådär mörka å fina – utan mer åt det vita/ljusa hållet,,,vad jan det bero på tro? Hade ifs ingen sötning i,,,men honungen borde väl inte ge den märka färgen?

  Svara

  • Hhm, det lät intressant. Det kanske har med valet av kakao att göra eller kanske har din choklad separerat sig. Vi fick problem med att kakaon och kokosoljan separerade sig en gång när vi provbakade, då blev den också väldigt ljus. Men när vi rörde ihop ordentligt och kylde chokladen långsamt så blev det bra. Honungen har ingen påverkan på färgen så det bör inte vara där problemet ligger.

   Svara

 2. gravatar Anna

  Upplevde att honungen sjönk till botten och endast de sista upphällda blev söta. Vad göra åt det?

  Svara

  • Hej Anna,

   Jag har lagt till lite förtydligande text i receptet nu. Viss honung kan vara väldigt trögflytande och ibland grynig vilket gör det svårare att lösa upp med kokosoljan och kakaon. Det gäller i princip bara att röra/vispa ordentligt tills det blandar sig alternativt att köra i en liten mixer om det absolut inte går för hand. Det går också att värma upp honungen lite för att göra den mer flytande men då tappar man ju de nyttiga egenskaperna med honungen.

   Hade jag varit du hade jag provat att smälta ner allt försiktigt igen och vispat ihop det en gång till.
   /Rebecca

   Svara

Lämna ett svar

Din epostadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är markerade med*