Anslut dig till vårt nyhetsbrev

Det är helt gratis, bara fyll i din epostadress och tryck skicka.
 • Raw bärtårta med chokladbotten

  Raw bärtårta med chokladbotten

  Portioner: 8-10 | Tid: 4 h

  Botten

  Topping

  Gör så här

  1. Kör samtliga ingredienser till chokladbotten i en mixer eller matberedare tills det blir en kladdig massa. Tillsätt mer vatten vid behov. Det får gärna vara lite crunch kvar.
  2. Tryck ut chokladsmeten i en stor form med avtagbar botten. Lägg gärna en bit bakplåtspapper i botten så att botten blir lätt att lyfta ur.
  3. Börja med att köra cashewnötterna till toppingen  i mixer eller matberedare. När du börjar få en slät massa kan du tillsätta övriga ingredienser och sen fortsätter du bara köra smeten tills den blir helt slät.
  4. Häll bärsmeten över chokladbotten i formen och ställ in i frysen över natten (eller minst 3 timmar). Ta ut den och ställ in i kylen några timmar före servering, eller minst 30 minuter före servering. Jag hade den i frysen över natten, ställde den i kylen på förmiddagen och serverade från kylen på kvällen. Den ska serveras kall! Eftersom den innehåller kokosolja kommer den vilja flyta ut om den står framme och blir rumstempererad. Men det tar en bra stund så oroa dig inte.
  5. Dekorera gärna med fler färska jordgubbar, hallon, blåbär, hackade nötter och hyvlad choklad.

  Relaterat innehåll

  Lämna en kommentar

  Lämna ett svar