fbpx

Raw bärtårta med chokladbotten

Raw bärtårta med chokladbotten

Raw bärtårta med chokladbotten

Raw bärtårta med chokladbotten

Portioner: 8-10 | Tid: 4 h

Botten

Topping

Gör så här

  1. Kör samtliga ingredienser till chokladbotten i en mixer eller matberedare tills det blir en kladdig massa. Tillsätt mer vatten vid behov. Det får gärna vara lite crunch kvar.
  2. Tryck ut chokladsmeten i en stor form med avtagbar botten. Lägg gärna en bit bakplåtspapper i botten så att botten blir lätt att lyfta ur.
  3. Börja med att köra cashewnötterna till toppingen  i mixer eller matberedare. När du börjar få en slät massa kan du tillsätta övriga ingredienser och sen fortsätter du bara köra smeten tills den blir helt slät.
  4. Häll bärsmeten över chokladbotten i formen och ställ in i frysen över natten (eller minst 3 timmar). Ta ut den och ställ in i kylen några timmar före servering, eller minst 30 minuter före servering. Jag hade den i frysen över natten, ställde den i kylen på förmiddagen och serverade från kylen på kvällen. Den ska serveras kall! Eftersom den innehåller kokosolja kommer den vilja flyta ut om den står framme och blir rumstempererad. Men det tar en bra stund så oroa dig inte.
  5. Dekorera gärna med fler färska jordgubbar, hallon, blåbär, hackade nötter och hyvlad choklad.

Lämna ett svar

Din epostadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är markerade med*