fbpx

Krispiga kycklinglår med broccoli och vitlöksmajonnäs

Krispiga kycklinglår med broccoli och vitlöksmajonnäs

Finns det någonting bättre med kyckling än det där krispiga skinnet. Det är inte alls svårt att göra och det blir väldigt gott. Den här gången när jag förberedde kycklingen tänkte jag att det var dags att testa någonting nytt.

Istället för att ha kryddorna på utsidan av kycklingen som jag brukar ha vilket gör att det finns en risk att de bränns så separerade jag skinnet från kycklingen och la in kryddan in under skinnet.

Vilken smakbomb det blev, verkligen över förväntan! Det blev en personlig favorit direkt och är någonting jag kommer göra om fler gånger. Det kanske låter invecklat att separera skinnet från muskeln på kycklingen men det är det inte. Jag tog en liten kniv som hjälp en sen bara drog jag lite lätt. Tänk bara på att inte dra av hela skinnet utan låt det sitta kvar i sidorna så det bildar en ficka där du trycker in dina kryddor. Ta och testa!

Krispiga kycklinglår med broccoli och vitlöksmajonnäs

Portioner: 4 | Tid: 1 h

Ingredienser

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj kycklinglåren med kallt vatten och torka de helt torra med hushållspapper.
  3. Använd fingrarna för att separera skinnet från muskeln men låt skinnet sitta kvar i kanterna så det bildar en ficka där du kan lägga in din krydda.
  4. Blanda samman timjan, oregano och en nypa salt i en liten skål. Ta sedan en ordentlig nypa och tryck in innanför skinnet på kycklingen.
  5. Lägg kycklinglåren i en ungsfast form och avsluta med att salta och peppra utsidan av kycklingen. Ställ in i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
  6. Nu är det dags för majonäsen. Knäck ett ägg i en bägare med höga kanter. Tillsätt olja eller ghee (eller blanda båda), vinäger, en nypa salt och pressa ner vitlöken. Ställ ner stavmixern i botten av bägaren och slå på full effekt. När du ser att ingredienserna börjar blandas drar du sedan stavmixern sakta uppåt. Smaka av, balansera majonäsen med extra vinäger eller lite citron efter egen smak. Majonäs klar, ställ in i kylen och ta fram till servering.
  7. Bryt sönder broccolin i bitar och lägg i en gryta. Täck med vatten. Koka upp vattnet och låt koka till broccolin blivit mjuk.
  8. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt vila i några minuter. Nu är det dags att servera. Toppa gärna kycklingen med lite av den överblivna kryddmixen.
  9. Klart!

Lämna ett svar

Din epostadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är markerade med*