fbpx

Glutenfria piroger

Glutenfria piroger

Glutenfria piroger

Jag måste bara dela med mig av ett sånt förstagångsförsök som bara blev så bra! Oftast får jag baka om och prova mig fram när jag skapar mina recept men denna gången blev det rätt direkt när jag testade mig fram till dessa glutenfria piroger. Piroger kan ofta anses vara väldigt onyttiga, och om man tänker på Gorby’s piroger så stämmer det rätt bra. Men görs de på bra råvaror är de nyttiga, mättande och perfekta att ha till middag, mellanmål eller ha med sig på picknick. Dessa glutenfria piroger kräver lite tid och omtanke men de är å andra sidan väl värt mödan.

Rismjölet i receptet kan säkert bytas ut för att göra pirogerna helt Paleo- och LCHF-vänliga.

Ett tips är att göra fyllningen dagen innan eftersom det är lättare att hantera när det är kallt. Jag passade på att göra extra mycket köttfärsröra dagen innan när jag ändå skulle laga en annan rätt. På så vis undviker du att den blir rinnig. Medan degen stod i kylen gjorde jag spenatröran som då var varm när jag la den i degen. Därmed vet jag av erfarenhet att kall röra är lättare och det kan vara ett bra sätt att använda rester. Pirogerna kan fyllas med i princip vad för röra som helst

Hoppas att ni gillar pirogerna, de gick verkligen hem hos både Johan och mig och vi har nu ännu ett recept som passar bra att ha med sig på våra utflykter i skog och mark.

Glutenfria piroger

Portioner: 8 piroger | Tid: 1 h

Deg

Innehåll

 • 500 g Köttfärs
 • 400 g Tomater
 • 1 st Rödlök
 • efter smak Valfria kryddor

Gör så här

 1. Mixa samman alla torra ingredienser till degen, jag använde en matberedare. Häll sedan i äggen, ett och ett, för att få en smidig deg. Slutligen tillsätter du kokosoljan och mixar samman degen tills du får en smidig deg.
 2. Ställ in degen i kylen i ca 30 minuter. Under tiden kan du göra fyllningarna.
 3. Stek löken och köttfärsen. Dela tomaterna i mindre bitar och lägg ner tillsammans med köttfärsen. Mosa tomaterna lite med en stekspade.
 4. Krydda med valfria kryddor efter smak. Du kan göra din fyllning precis som du vill.
 5. Ta ut degen ur kylen. Forma degen till en rulle och dela upp i åtta lika stora bitar. Forma till bollar. Ta sedan bakplåtspapper och lägg en boll på pappret på ena halvan av pappret och tryck till. Vik sedan över andra halvan och kavla ut degen mellan bakplåtspappret. På så vis fastnar inte degen.
 6. När du fått en lagom tunn deg kan du lägga på fyllningen på ena halvan av degen. Vik därefter över andra halvan av degen med hjälp av pappret. Vik in och tryck till kanterna ordentligt så inte röran läcker ut.
 7. Pensla med en äggula för att få fin gyllenbrun färg.
 8. Grädda i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.

Lämna ett svar

Din epostadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är markerade med*