fbpx

Coleslaw (mjölkfri)

Coleslaw (mjölkfri)

Nu är grillsäsongen i full gång och då är det bra att ha lite olika krämiga tillbehör till sitt protein. Coleslaw är någonting jag tycker är väldigt gott och tycker det passar perfekt till grillat vare sig det är kyckling, hamburgare, eller en bit kotlett som ligger på grillen.

Här är en enkel coleslaw som är helt mjölkfri gjord med hemmagjord majonäs. Majonäsen gör du med hjälp av en bägare med höga kanter och en stavmixer. Det tar inte mer än 2 minuter att göra majonäsen. Coleslaw Passar perfekt till grillat.

Coleslaw (mjölkfri)

Portioner: 6 |

Ingredienser

Gör så här

  1. Knäck ägg i en bägare med höga kanter. Tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap och salt.
  2. Sätt ner stavmixern och mixa på full effekt genom att sakta lyfta stavmixern från botten av bägaren. Mixa till majonäsen börjar få en krämig konsistens. Om majonäsen inte tjocknar kan du behöva mer olja. Det gör ingenting om den är lite lös eftersom det ändå ska blandas ut med vitkålen senare.
  3. Strimla vitkål och morötter i en matberedare
  4. Blanda den strimlade vitkålen och morötterna med majonäsen. Tillsätt äppelcidervinägern och blanda ordentligt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt eller vinäger.
  5. Låt stå i kylen under ett par timmar eller över natten för att få fram mer smak. Om du inte har tid att vänta kan du äta den direkt.
  6. Klart!

Lämna ett svar

Din epostadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är markerade med*