Anslut dig till vårt nyhetsbrev

Det är helt gratis, bara fyll i din epostadress och tryck skicka.
 • Sluta förstöra min mat!

  Denna artikel kan innehålla annonslänkar
  genetically-modified-food-tomatoes-syringes-photo

  GMO… Genmodifierad organism. Låter det som mat? Inte i mina öron. Varför måste människan spela gud och ändra om i naturens redan välfungerande och självreglerande system. Den europeiska livemedelsmyndigheten har upptäckt att 54 av 89 godkända genmodifierade grödor innehåller en gen som är skadlig för människor.

  Här kan du läsa artikeln i sin helhet:

  GMO-skandal: “toxisk gen” i storsäljande GM-grödor upptäckt

  De genetiska tester som används för att visa att GM-grödor är säkra har ett allvarligt fel. De klarar inte av att upptäcka en gen, kallad Gene VI, som är toxisk för människor. Av de idag 86 godkända GM-grödorna har 54 den genen. Det har den europeiska livsmedelsmyndigheten EFSA nyligen upptäckt, enligt tidningen Daily Mail.

  Analyserna som ligger till grund för EFSA:s upptäckt har gjorts av forskarna Nancy Podevin hos EFSA, och Patrick du Jardin som är forskare vid University of Liege i Belgien.

  De vanligaste GM-grödorna som soja och majs är drabbade. Det gör att stora delar av den europeiska kött, mjölk, och äggproduktionen, är påverkad. I Sverige används mycket små volymer GM-grödor i livsmedelsproduktionen.

  Forskarna kallar den ”toxiska genen” för Gene VI. Den kan enligt uppgift ge upphov till ”oavsiktliga fenotypiska förändringar”.

  Den typen av förändringar kan göra att GM-grödor producerar proteiner som är giftiga för människor, eller gör grödorna mer mottagliga för skadeinsekter.

  GMO motståndare som tagit del av EFSA:s resultat kräver nu ett omedelbart stopp för försäljningen av GM-grödor.

  “Tillstånden för dessa grödor bör återkallas omedelbart. Och försäljningen av dem bör stoppas tills en fullständig granskning av deras säkerhet har genomförts”, säger Pete Riley, kampanjledare för GM Freeze, till Daily Mail.

  Här är orginalartikeln.

  *Uppdatering – Det har framkommit att texten i artikeln ovan inte ger en riktigt sanningsenlig bild av vad orginalstudien faktiskt visar. Här är ett utdrag från studien: “the P6 protein is most likely not an allergen. In addition, a toxin database was constructed, and no significant sequence similarity with the P35S variants was detected. These data suggest that the P35S variants do not contain ORFs that encode for proteins that have allergenic or toxic properties.” Trots att studien inte visar på några direkta risker avseende allergi eller toxicitet kvarstår fortfarande problemet att det är omöjligt att veta vilka konsekvenser GMO har på oss i framtiden. Läs gärna det här inlägget om hur hybridisering av vete kan ha varit orsaken bakom ökningen av glutenintolerans. Det är mycket fusk och smutskastning inom både GMO- och antiGMO-rörelsen. Dock lägger jag heller min tillförlit till naturen än att låta något livsmedelsföretag börja genmodifiera min mat i avseende att sälja mer besprutningsmedel.

  Livets hjul har jag skrivit om innan, friska jordar ger friska växter, friska växter ger friska djur, friska djur och växter ger friska människor. Det är en cirkel som inte ska brytas för vad händer när någon länk i kedjan bryter? Jo, allting går åt skogen! Så snälla forskare och livsmedelsproducenter håll fingrarna borta från min mat och politiker ta ert ansvar och lagstadga om ett förbud mot GMO!

  Sitter här och skakar mitt huvud och undrar när galenskapen ska sluta och när vi ska förstå att vi måste leva i symbios med naturen och inte försöka förändra den så att den passar våra behov! Människan står inte över naturen, vi är en del av den!

  Köp ekologiskt så lägger du din röst på en värld fri från GMO.

  Ät bra, må bra, se bra ut. Ät skit, må skit och se ut som skit!

  Det var allt för idag. Nu ska jag gå och lugna ner mig!

  Johan

  PS. Gilla Hälsa som livsstil på Facebook och glöm inte bort att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

  Kostrelaterat

  Lämna en kommentar

  Lämna ett svar