Anslut dig till vårt nyhetsbrev

Det är helt gratis, bara fyll i din epostadress och tryck skicka.
 • Promenader är människans bästa medicin

  Denna artikel kan innehålla annonslänkar

  En av de sakerna jag gillar med hösten är promenaderna i skogen när löven börjar skifta färg. Det är en väldigt vacker syn och det är väldigt avslappnande för själen. Nu när ångan är uppe ordentligt på jobb efter sommarledigheten är det skönt att komma iväg och bara ha en stund i lugn och tystnad. Vi har en del inlägg på den här bloggen om vikten av att balansera sin energi och livskraft.

  Det gäller att hitta balansen mellan energi man spenderar på vardagliga aktivitet så som jobb, träning och fritid och den energin man samlar på sig genom energigivande aktiviteter så som sömn, vila, meditation eller t.ex. en lugn promenad i skogen.

  Hälsa är en balansgång, blir det för mycket av någonting är risken att någonting blir fel vilket kommer visa sig som diverse symtom och blir det för lite av någonting blir det fel på det hållet vilket också kommer visa sig som diverse symtom. Det gäller att försöka hitta den där gyllene mittlinjen eller det vi kallar för lagom eller vad som i kinesisk medicin är känt som yin och yang. Så känner du att du lever ett stressat liv och spenderar mer energi än vad du kan samla på dig så gäller det att göra någonting åt det. Det gäller att göra någonting som är helt tvärtom, det vill säga någonting som är fritt från stress och där du kan samla på dig energi istället för att spendera det.

  Det finns många olika sätt att samla på sig energi. Sömn är givetvis väldigt viktigt men det går även att använda sig av t.ex. meditation eller någonting som jag börjat träna här hemma, Qigong. En annan väldigt bra energigivande aktivitet är att ta en promenad i en lugn omgivning. Om du inte redan tar regelbundna promenader är det någonting jag starkt kan rekommendera om du någon gång känner att du behöver koppla bort dig från stress eller bara vill samla på dig lite extra energi och livskraft.

  “Promenader är människans bästa medicin” – Hippocrates

  Här är några bilder från vår senaste skogspromenad på söderåsen.

  Vi hörs snart igen!

  /Johan

  PS. Gilla Hälsa som livsstil på Facebook  eller Twitter och glöm inte bort att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

  1 kommentar

  1. Eko-Lena jansson

   Läst att människan är jord för att gå 6km om dagen , så de kan vara värt att pröva , nu ut på skogspromenad

  Lämna ett svar