Hej och välkommen till Hälsa som Livsstil!

Johan och Rebecca här! Det är vi som driver den här hemsidan.

På Hälsa som livsstil skriver vi informativa artiklar inom ämnet helhetshälsa. Med helhetshälsa menar vi att välmående och hälsa inte enbart påverkas av det du äter eller hur mycket du tränar. Faktorer såsom stress, sömn, återhämtning och lycka är lika viktigt för att leva ett hälsosamt liv.


Om Johan

Johan startade Hälsa som livsstil 2011 då Johan började utforska det vida ämnet helhetshälsa. Han skrev artiklar dels för att själv lära sig mer men också för att kunna dela med sig av den kunskap han själv tagit del av.Under åren har Johan utbildat sig till holistisk hälso- och livsstilscoach hos Chek Institute och grundtränare hos STAC. Han har skrivit flertalet informativa artiklar om kost, stress, sömn, rörelse, återhämtning m.m.

Johan har även utbildat sig till permakulturdesigner vilket är ett av hans stora intresse för tillfället. Som fullständig nybörjare inom odling provar han sig nu fram i trädgården med mestadels väldigt goda resultat.

Johan har en examen i Systemvetenskap och har under flera år tidigare arbetat som IT-konsult på olika företag. Med dessa kunskaper och erfarenheter har han byggt bland annat denna hemsida samt arbetar på andra hemsidor och projekt.

Numera är Johan egenföretagare som bedriver hela sin verksamhet hemifrån eller från valfri plats med en internetuppkoppling.


Om Rebecca

Rebecca träffade Johan sommaren 2012 och hade precis tagit sin socionomexamen. Då arbetade hon tillfälligt som biståndshandläggare inom en kommun men bytte snart till att arbeta som handläggare på Försäkringskassan där hon sedan stannade i några år.

Under dessa år smittade Johans intresse för hälsa av sig och Rebecca kombinerade detta med sitt intresse för matlagning och bakning. Med detta började Hälsa som Livsstils informativa artiklar kombineras med praktiska och goda recept. Ett koncept som verkligen uppskattats av läsarna.

Johan och Rebecca pratade från dag ett om att leva ett fritt liv där tiderna inte bestäms av en arbetsgivare. Yrket som socionom intresserade inte längre lika mycket utan det var mest bara en trygg inkomst. Med åren växte sig denna känsla starkare och även längtan efter att bo på landet.

Under kort tid blev det många flyttar, från lägenhet till lägenhet, innan steget togs vidare till att faktiskt lämna stan helt. Drivkraften var frihet, självständighet och ett lyckligare liv med närhet till naturen.

Idag skapar Rebecca fortfarande goda recept men har även lärt sig fotografering, videoredigering, att skriva artiklar och mycket mer. De områden som intresserar Rebecca mest är hållbar naturlig livsstil och att våga följa sina drömmar.

Även Rebecca är idag egenföretagare och utvecklar projekt tillsammans med Johan.


Hemma hos oss

Vi bor idag tillsammans med vår dotter Iris och hunden Charlie i ett litet hus i en glänta i norra Blekinge.  Här har vi en tomt på lite över 4 100 kvm där vi börjat odla massa grönsaker och har skogen precis runt knuten.

Vi utvecklar successivt vår odling och arbetar för att bli självförsörjande på framförallt grönsaker. Vi odlar helt utan bekämpningsmedel och framförallt genom täckodling.

Vi tror på att näringsrik mat, odlad utan kemikalier, är nyckeln till välmående. För att minska vår påverkan på miljö vill vi konsumera mindre och producera mer själva.

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev!