Hej och välkommen till Hälsa som Livsstil!

Johan och Rebecca här! Det är vi som driver den här hemsidan.

I arkivet Hälsa som Livsstil hittar du flertalet hjälpsamma och informativa artiklar inom ämnet helhetshälsa. Med helhetshälsa menar vi att välmående och hälsa inte enbart påverkas av det du äter eller hur mycket du tränar. Faktorer såsom stress, sömn, återhämtning och lycka är lika viktigt för att leva ett hälsosamt liv.

Följ också oss på Vår väg mot självförsörjning och en hållbar livsstil. I juni 2016 sålde vi bostadsrätten i centrala Helsingborg för att flytta till ett hus på landet i norra Blekinge. Vi valde att flytta ut på landet för att leva ett enklare, friare och mer hållbart liv tillsammans med naturen, något vi drömt om under en lång tid. Vår ambition är att successivt blir mer självförsörjande och är på god väg dit.

Läs mer om hur och varför vi valde att ta steget för att följa våra drömmar här och hur vår plan ser ut för att bli självförsörjande här.

Vi kommer också börja dela med oss mer om hur vi försörjer oss genom att Tjäna pengar på att blogga. Hälsa som Livsstil har drivits som ett företag sedan april 2015. Vi är båda egenföretagare som tjänar pengar på olika sätt med hjälp av internet vilket ger en stor frihet att styra vår egen tid. Vi vill att alla som vill ska kunna följa sina drömmar och delar därför gärna med oss om hur vi gjort om det kan hjälpa andra att lyckas.

Vi har skapat dessa 3 huvudkategorier för att du lättare ska kunna välja det som intresserar dig.

Utöver detta har vi ett Receptarkiv med goda och nyttiga recept. Våra recept följer vår princip ”Ät riktig mat”, alltså mat gjort på bra råvaror och med så lite processad mat som möjligt. Merparten av recepten är fria från både gluten och mjölk vilket passar för dig som har intoleranser eller bara vill undvika detta.

I vår Shop hittar du alla våra produkter och tjänster som vi skapat under åren, bland annat e-böcker samt vår populära e-kurs Läkande mat. Utöver våra egna produkter hittar du på ett enkelt sätt länkar till produkter vi använder, nämner i olika artiklar och som vi gärna rekommenderar till dig. Genom att du handlar genom dessa länkar får vi en liten provision (obs, påverkar inte det priset du betalar för en produkt) som möjliggör att vi fortsatt kan skapa intressant (och gratis) innehåll för dig som kommer hit till Hälsa som Livsstil.

Följ oss på vår resa, skriv upp dig på vårt nyhetsbrev!


Om Johan

Johan startade Hälsa som livsstil 2009 då Johan började utforska det vida ämnet helhetshälsa. Han skrev artiklar dels för att själv lära sig mer men också för att kunna dela med sig av den kunskap han själv tagit del av.

Under åren har Johan utbildat sig till holistisk hälso- och livsstilscoach hos Chek Institute och grundtränare hos STAC. Han har skrivit flertalet informativa artiklar om kost, stress, sömn, rörelse, återhämtning m.m.

För tillfället går Johan en kurs i PDC (permaculture design course) och lär sig mer om permakultur som är hans stora intresse för tillfället. Som fullständig nybörjare inom odling provar han sig nu fram i trädgården med mestadels väldigt goda resultat.

Johan har en examen i Systemvetenskap och har under flera år tidigare arbetat som IT-konsult på olika företag. Med dessa kunskaper och erfarenheter har han byggt bland annat denna hemsida samt arbetar på andra hemsidor och projekt.

Numera är Johan egenföretagare som bedriver hela sin verksamhet hemifrån eller från valfri plats med en internetuppkoppling.


Om Rebecca

Rebecca träffade Johan sommaren 2012 och hade precis tagit sin socionomexamen. Då arbetade hon tillfälligt som biståndshandläggare inom en kommun men bytte snart till att arbeta som handläggare på Försäkringskassan där hon sedan stannade i några år.

Under dessa år smittade Johans intresse för hälsa av sig och Rebecca kombinerade detta med sitt intresse för matlagning och bakning. Med detta började Hälsa som Livsstils informativa artiklar kombineras med praktiska och goda recept. Ett koncept som verkligen uppskattats av läsarna.

Johan och Rebecca pratade från dag ett om att leva ett fritt liv där tiderna inte bestäms av en arbetsgivare. Yrket som socionom intresserade inte längre lika mycket utan det var mest bara en trygg inkomst. Med åren växte sig denna känsla starkare och även längtan efter att bo på landet.

Under kort tid blev det många flyttar, från lägenhet till lägenhet, innan steget togs vidare till att faktiskt lämna stan helt. Drivkraften var frihet, självständighet och ett lyckligare liv med närhet till naturen.

Idag skapar Rebecca fortfarande goda recept men har även lärt sig fotografering, videoredigering, att skriva artiklar och mycket mer. De områden som intresserar Rebecca mest är hållbar naturlig livsstil och att våga följa sina drömmar.

Även Rebecca är idag egenföretagare och utvecklar projekt tillsammans med Johan.


Hemma hos oss

Vi bor idag i ett litet hus i en glänta i norra Blekinge. Här har vi en tomt på lite över 4 100 kvm där vi börjat odla massa grönsaker och har skogen precis runt knuten. Här bor också hunden Charlie som är 10 år, två Gotlandskaniner och några Hedemorahöns.

Vi utvecklar successivt vår odling och arbetar för att bli självförsörjande på framförallt grönsaker, men med tiden även kött från kanin och höns. Vi odlar helt utan bekämpningsmedel och framförallt genom täckodling och odlingsbäddar av stilen no-dig.

Vi tror på att näringsrik mat, odlad utan kemikalier, är nyckeln till välmående. För att minska vår påverkan på miljö vill vi konsumera mindre och producera mer själva. Läs mer om Vår väg mot självförsörjning och en mer hållbar livsstil här.