Anslut dig till vårt nyhetsbrev

Det är helt gratis, bara fyll i din epostadress och tryck skicka.
 • Mina bästa tips för fettförbränning och god hälsa

  Denna artikel kan innehålla annonslänkar

  Såhär i sommartider är det många som vill bli av med det där fettet som samlar sig kring midja, lår och rumpa. Det finns många produkter ute som säger sig kunna råda bot på dessa problem genom att äta piller, dricka pulver, träna varje dag i veckan etc. Själv tycker jag det låter som galenskap, hälsa och fettminskning kommer inte i piller eller i pulverform utan från en balanserad och individanpassad livsstil.

  För att bli av med fett och hålla det borta krävs det att du blir hälsosam och börjar lyssna på din kropp och de signaler den ger.

  Här är några av mina bästa tips för fettminskning och bättre hälsa:

  1. Ät efter din metaboliska typ. Ta reda på om du är av protein- , mixad- eller kolhydrattypen och ät där efter. Läs detta inlägget för mer information: Metaboliska typ.

  2. Ät ekologiskt i den mån du kan och ät endast rena råvaror utan tillsatser. Det vill säga, laga din mat själv. Ät bara riktig mat, du kan läsa mer om det här: Vad är riktig mat?

  3. Balansera din träning. Intensiv träning passar inte för alla, börja lungt och lyssna på din kropp. När du genomfört ett träningspass ska du känna dig uppfriskad och inte utmattad. Något så enkelt som en promenad kan göra underverk. Undvik att genomgå långa konditionsträningspass, t.ex löpning och fokusera mer på funktionella övningar som utmanar kroppens balansförmåga. Men återigen, börja lungt och jobba dig uppåt.

  4. Stressa ner. Se till att balansera energin du spenderar med energin du ackumulerar. Ta lugna promenader, testa meditation eller gör något som du tycker ger dig mer livsenergi än det tar.

  5. Drick mycket vatten. Hungerkänslor är ofta kroppen som skriker efter vatten så om du känner dig hungrig, drick alltid lite vatten innan och se om hungerkänslorna går över. Du kan räkna ut ditt rekommenderade vattenintag med den här formeln: (kroppsvikt x 0,033 = X antal liter. Ex: 90kg x 0,033 = 2,97 Liter)

  6. Se till att optimera din dygnsrytm. Gå upp med solen och lägg dig med solen. Undvik att sitta uppe framför dator/tv sent på kvällen då det gör det svårare att sova. Undvik också stimulerande drycker så som kaffe och vissa sorters te då de kan öka stresshormonen vilket hindrar dig från att sova.

  Detta är lite kort några av de saker jag själv använder mig av dagligen. Det finns fler faktorer som spelar in för att uppnå optimal hälsa men börjar du med att bemästra dessa kommer du vara mycket hälsosammare än de flesta och ha en kropp som bevisar det.

  För er som behöver mer individanpassad hjälp eller fler tips och idéer är det bara att höra av er via kontaktformuläret som du kan hitta här eller under fliken kontakt i huvudmenyn.

  Lycka till!

  Johan

  Lämna en kommentar

  Lämna ett svar