Anslut dig till vårt nyhetsbrev

Det är helt gratis, bara fyll i din epostadress och tryck skicka.
 • Har du en parasit- eller svampinfektion?

  Denna artikel kan innehålla annonslänkar

  Har du någon gång ätit antibiotika eller blivit sövd?

  Om svaret är ja har du troligen haft eller har en parasitinfektion just nu. När tarmfloran, alltså de goda bakterierna i magen, hamnar ur balans av någon anledning till exempel vid användning av antibiotika öppnar det ett fönster för parasiter och svampinfektioner att ta sig in i kroppen. Parasiter och svampinfektioner kan ställa till med en hel del problem men kan också vara till nytta. När den inre miljön i kroppen försämras kommer parasiterna för att städa upp oredan, t.ex. om sockerkonsumtionen är hög vilket kan bli potentiellt farligt kan parasiter och svamp hjälpa till att använda upp sockret för att hindra det från att bli skadligt för kroppen.

  Det finns en mängd olika parasiter, upp emot 1000 stycken kan invadera den mänskliga kroppen och det enda sättet att undvika en parasitinfektion är att ha en inre miljö i kroppen som parasiterna inte gillar. En frisk och vital kropp gillar inte parasiter och svampar så då håller de sig borta.

  Symptom på en parasit eller svampinfektion är bland annat, hudproblem så som mjäll, hudutslag, exem och akne. Andra symptom är droppande näsa, gnisslande tänder under sömn, muskelsmärtor, matsmältningsproblem, konstant hunger och mycket mycket mer.

  Här kan du läsa mer om svampinfektionen Candida: Candida- Vad är det?

  För att bli av med parasit- och svampinfektioner krävs det att den inre miljön i kroppen förändras så att den inte längre är en lämplig plats för parasiterna att leva. Detta gör man genom att förändra sättet man äter och hur man lever rent allmänt. Det innebär att äta efter sin metaboliska typ, undvika stress, ta hand om matkänslighet och allergier och allt annat som kan sätta stress på kroppen. Det viktigaste är att se till så att magen och immunförsvaret är på topp då det är magsyran och immunförsvaret som skyddar oss mot parasit- och svampinfektioner. Det går även att driva ut parasiter med hjälp av olika örter, kryddor och oljor men de kommer inte ha någon effekt på sikt om man inte först ändrar sättet man lever på och tar hand om de saker jag nämnde tidigare.

  Har du några frågor om parasiter eller hur vill ha fler tips om hur man blir av med dem är det bara att lämna en kommentar eller skicka in en fråga via kontaktformuläret så ska jag försöka hjälpa till.

  Ha det fint allihopa!

  Johan

  Facebook: www.facebook.com/halsasomlivsstil

  4 kommentarer

  1. Monica Magnusson

   Exem, mjäll och dylikt kan också bero på att man använder fel tvål och schampoo. Viktigt är att PH värdet är surt och att utesluta mineraloljor, till exempel, medicinsk mineralojla, parfinum liqvidum, paraffin, vaselin, petroleum, petrolatum.

  2. Johan Drott

   Bra tips där Monica! Jag har själv problem med att hitta bra hår- och hudvårdsprodukter som är fria från alla kemikalier. För hudvård använder jag mest kokosolja och det tycker jag fungerar bra men något naturligt alternativ till schampo har jag inte hittat. Kan du tipsa om några bra naturliga produkter?

  3. Annette Björnsson

   Hej! Har Candida, lagt om kosten totalt och mår mycket bättre. Men jag får inte bukt med den kliande mjällen jag fick på köpet. Det kliar så jag river hål i hårbotten. Hjälp vad skall jag göra?

   • Hej Annette,
    Candida är ett komplext ämne och jag behöver göra en analys av din livsstil för att effektivt kunna hjälpa dig. Jag rekommenderar dig att ta del av min hälsorådgivningstjänst som du kan läsa mer om här: Hälsovägledning

    Generellt gäller det att svälta ut svampen så undvik socker i alla former om du inte redan gör det. Problem med candida är dock ofta kopplat till stress så det är därför jag behöver göra en närmare analys för att kunna ge dig råd.

    Mvh Johan

  Lämna ett svar