Anslut dig till vårt nyhetsbrev

Det är helt gratis, bara fyll i din epostadress och tryck skicka.
 • Fermentera Mera – Drycker för en gladare mage

  Denna artikel kan innehålla annonslänkar/adlinks

  Då var dagen kommen, dagen då vi släpper vår nya e-bok Fermentera Mera – Drycker för en gladare mage.

  Den här e-boken består av recept på fermenterade drycker som fungerar som ett nyttigare alternativ till läsk och juice.

  Vad är en fermenterad dryck? Fermentering är samma sak som jäsning. Det är helt enkelt en dryck som har fått jäsa vilket gör att drycken kommer vara kolsyrad precis som vanlig läsk. Den stora skillnaden mellan de fermenterade drycker som finns i vår e-bok och vanlig läsk i mataffären är att den fermenterade drycken endast görs på naturliga ingredienser. Det används inga färgämnen, smakförstärkare, överdrivet med socker eller andra tillsatser som är svåra att uttala.

  Under fermenteringsprocessen äter goda bakterier av det naturligt förekommande eller tillsatta sockret för att växa. I takt med att de goda bakterierna växer till sig försvinner sockret och det bildas kolsyra. Fermenterad dryck är bra på det sättet att det innehåller mycket goda bakterier som är bra för allt från matsmältning till immunförsvar och vitaminproduktion.

  I e-boken Fermentera Mera – Drycker för en gladare mage hittar du bland annat ett recept på citron- och ingefärsdryck vilket är en bra dryck till maten eftersom den innehåller enzymer som hjälper till med matsmältningen.

  Även om dryckerna påminner om traditionell läsk kan du dricka dom med gott samvete och dryckerna passar till både barn och vuxna.

  Vårt mål med boken är att lära ut grunderna i hur man fermenterar drycker. Du kommer därför få lära dig flera olika fermenteringsmetoder så att du kan använda den som passar dig bäst. Olika fermenteringsmetoder kommer ge olika resultat på den slutgiltiga drycken. Inte bara på smaken men även på bakterieinnehållet. Beroende på vilken fermenteringsmetod du använder kommer olika bakteriestammar att växa till sig.

  Det finns cirka 10 gånger fler bakterier i vår kropp än det finns celler. Det är därför viktigt att ta hand om dom och underlätta deras jobb med att håll oss friska. Genom att dricka fermenterade drycker tillför du rikligt med goda bakterier och det är betydligt billigare att göra din egen fermenterade dryck än vad det är att köpa probiotikapiller i hälsokostaffären.

  Fermenterade drycker är inte bara nyttigt för dig utan det är väldigt gott också. Prova!

  Du kan läsa mer om vår nya e-bok Fermentera Mera – Drycker för en gladare mage här!

  Hoppas du gillar den!

  Johan & Rebecca

  PS. Gilla Hälsa som livsstil på Facebook Instagram eller Twitter och glöm inte bort att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

  Jag är utbildad Holistisk hälso- och livsstilcoach och har även gått ett flertal tränarutbildningar.  När jag inte skriver faktabaserade artiklar till Hälsa som livsstil eller lär mig mer om det vida ämnet hälsa spenderar jag tid i trädgården där jag odlar näringsrik mat till min familj.

  Relaterat innehåll

  2 kommentarer

  1. Sandra

   Hej! Är väldigt nyfiken på er bok men undrar om det finns sockerfria recept i boken?
   Glad sommar!

   • Hej Sandra,
    Boken innehåller några recept som är utan tillsatt socker men som använder sig av det naturliga sockret som finns i t.ex. frukten, bären eller grönsakerna etc. Det går dock inte att fermentera utan någon form av tillsatt eller naturligt förekommande socker eftersom sockret är bakteriernas mat. Det fungerar precis på samma sätt med t.ex. yoghurt eller fil. Bakterierna äter av mjölksockret och när filen/yoghurten är klar finns det knappt något mjölksocker kvar. Principen är exakt samma för de drycker som är med i e-boken.

    Du kan själv styra hur mycket socker som är kvar i drycken genom tiden den får fermentera. Desto längre fermenteringstid desto mindre socker kommer vara kvar i drycken vilket du kommer känna på smaken.

    Sockret är inte till för att söta dryckerna utan fungera som föda åt bakterierna så de kan växa till sig. I boken får du också lära dig några olika fermenteringsmetoder så du själv enkelt kan komma på dina egna recept med t.ex. olika typer av frukter och grönsaker.

    Glad sommar!

    Mvh Johan

  Kommentera