Anslut dig till vårt nyhetsbrev

Det är helt gratis, bara fyll i din epostadress och tryck skicka.
 • Balansera din stressnivå.

  Denna artikel kan innehålla annonslänkar

  Den senaste veckan har varit stressig för mig. Det har varit långa arbetsdagar och mycket annat som det ska fixas med på fritiden. Den här bloggen är inte enbart till för att gå igenom hur olika system i kroppen fungerar utan är även till för att inspirera och visa hur du kan använda dig av de sakerna vi skriver om i praktiken.

  I tidigare inlägg har jag skrivit om stress och vad som händer i kroppen. Om vi inte balanserar energin vi spenderar med energin vi akumulerar är vi på en säker väg mot en rad hälsoproblem. I dagens samhälle är vi ständigt stimulerade av datorer, telefoner, tv-apparater och andra elektriska vågor som avges från diverse apparater. Många är till och med beroende av stimulansen från sin telefon och har svårt att faktiskt leva i nuet.

  Det finns många som inte riktigt vet vad stress är för något. Många jag pratat med säger att stress är en form av fysisk påfrestning vilket är helt korrekt. Däremot glömmer de ofta bort alla de andra typerna av stress som också påverkar oss. Det finns även andra typer av stress till exempel psykisk, termisk, kemisk, näring och så vidare. Din totala stressnivå är alla de olika typerna av stress summerat ihop. Vad det betyder är att din fysiska stress kan vara låg medans din faktiska stressnivå är betydligt högre.

  Men det finns några väldigt enkla saker man kan göra för att motverka stress och istället ackumulera energi. En av de bästa metoderna är givetvis att sova men det finns även en annan metod som jag gillar som fungerar väldigt bra.

  Håll i hatten för här kommer den!

  Gå ut och ta en promenad!

  Men lämna då mobiltelefonen och andra stimulerande apparater hemma annars kan du nästan lika gärna strunta i det. Själva poängen varför promenader är så bra för att lätta på stress och samtidigt ackumulera energi är för att man befinner sig i nuet, du lever ett andetag åt gången och ett steg i taget. Försök att inte fundera på vad som finns bakom nästa krök utan försök att hålla dig kvar i just den här stunden och njut av det du ser runt omkring dig. Promenader i skogen eller i något grönområde är det som fungerar bäst för mig.

  Jag har aldrig varit en stadsmänniska för jag gillar inte när det händer för mycket saker runt omkring, bilar som kör förbi och en massa ljud som jag måste försöker filterar bort för att höra vad jag själv tänker. Nej det är ingenting för mig, istället gillar jag lugnet av en fin skog vilket är anledningen till varför jag gillar att vandra.

  Hippocrates hade inte fel när han sa orden

  Walking is man’s best medicine

  Så om du känner dig stressad någon gång eller låg på energi kan jag rekommendera dig att ta en lugn promenad eller varför inte ta en promenad varje dag, det kommer bara göra dig gott.

  DSC_0798 DSC_0797 DSC_0795 DSC_0794

  Jag ska också nämna att jag och Rebecca testade rödbetskvassen som stått och fermenterat i 2 dagar. Vi var lite “oroliga” för smaken eftersom vi läst att den kanske inte är så god som den ser ut. Men vi är inte rädda för att prova så igår tog vi vårt första glas. Det är en röd och fin dryck som du kan se på bilden.

  DSC_0799

  Smaken… Ja du, det ser lite ut som hallonsaft men det smakar inte som det. Det smakar utspädd rödbetsjuice med salt, så gillar du rödbetsjuice kommer du säkert gillar rödbetskvass också. Personligen tycket jag drycken var lite för salt för min smak men annars är den god. Ska ta i lite mindre salt nästa gång jag gör den. Det sägs att kvass ska ha en rad olika hälsofördelar så jag ska testa att dricka det en vecka och se om jag märker någon skillnad. Man ska inte vara rädd för att testa nya saker!

  I vår e-bok “Fermentera Mera – Drycker för en gladare mage” hittar du receptet på rödbetskvass och flera andra fermenterade drycker. Spana in e-boken här!

  Ha det bra så hörs vi snart igen!

  Johan

  PS. Gilla Hälsa som livsstil på Facebook och glöm inte bort att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.

   

   

  Lämna en kommentar

  Lämna ett svar